Wydarzenia

STEK Z CZERWONEJ JAŁÓWKI POLSKIEJ W PALONYM SIANIE
Nowe danie główne w naszym menu!

Czy wiecie, że polska czerwona jałówka to słowiańska rasa, której przodkiem jest tur krótkorogi?
Jej mięso jest dla nas specjalnie sezonowane na sucho przez około cztery miesiące. Antrykoty z kością o wadze minimum 400 g każdy pochodzą z rejonu Małopolski. Delikatne mięso znajdziecie w karcie Restauracji Yacht Club w sekcji "Dania główne".


 

JACHRA 2018
Wielkie Otwarcie Sezonu Żeglarsko-Motorowodnego
[1/05/2018 - 03.05.2018 (wtorek-czwartek)]

Kolejna edycja Wielkiego Otwarcia Sezonu Żeglarsko-Motorowodnego za nami! W tych dniach w naszej restauracji nie zabrakło muzyki szantowej...
Na naszym tarasie rozbrzmiewały "Hiszpańskie dziewczyny", "Gdzie ta keja", "10 w skali Beauforta" w wykonaniu fenomenalnego szanciarza Fajera. 



Podczas wydarzenia organizowane były liczne atrakcje dla małych i dużych. W programie nie zabrakło m. in.: rejsów jachtami żaglowymi i motorowymi, corocznego Turnieju tenisowego o Puchar Hotelu Warszawianka, gigantycznych dmuchanych Wipeut czy prezentacji i jazd testowych Audi. Kolejna edycja Jachry już za niecały rok!


 

SEZON 2018 OTWARTY!

Witamy w Domu. Cieszymy się, że ponownie z nami jesteście.
W tym sezonie zapraszamy do odkrywania nowych kompozycji smaków w autorskich daniach naszych Mistrzów Kuchni…

 


 

SEZON 2017

ZAMKNIĘCIE SEZONU [10.10.2017 (WTOREK)]

10 października zapraszamy, po raz ostatni w tym sezonie, do naszej restauracji. Dajcie się uwieść smakom menu. Niech ta chwila Was poniesie…
Dziękujemy za mile spędzony czas. Do zobaczenia w kwietniu 2018 roku!

P.S. Wasze ulubione pozycje z naszego menu znajdziecie w Restauracji Galeria.


NOWE GRZYBOWE MENU!

Z końcem wakacji od 1 września 2017 Szef Kuchni Restauracji Yacht Club zaprasza na nowe menu, w którym głównym tematem są jesienne grzyby.
Spróbujcie koniecznie wybornego kremu borowikowego z karmelizowaną szalotką na syropie klonowym, ziemią z jarmużu i młodego jęczmienia. Jako danie główne proponujemy pieczonego okonia morskiego z kolorowymi młodymi warzywami, puree rydzowym i czarnym sezamem.

Smacznego!


MŁODE KURKI. MENU KURKOWE OD 1.07.2017 (SOBOTA)

Kończymy sezon szparagowy. Rozpoczynamy sezon kurkowy!

Od 1 lipca (sobota) Szef Kuchni poleca specjalne menu kurkowe.

zupa:
młode kurki/ szalotka/ pieczony czosnek/ puder z oleju rydzowego

dania główne:
dorada w tempurze/ ciepła sałatka z młodych kurek i szpinaku/ coulis z zielonego groszku/ trawa cytrynowa
wędzona perliczka/ puree truflowe/ smażone kurki z teriyaki/ sos szczawiowy



DŁUUUGI WEEKEND CZERWCOWY [15.06-18.06.2017 (CZWARTEK-NIEDZIELA)]

W dłuuugi weekend czerwcowy zapraszamy codziennie w godzinach 12.00-22.00.
Na terenie hotelu organizujemy III Festiwal Latawców, na którym będzie można podziwiać zjawiskowe maszyny powietrzne: od prostych skrzydełek sterowanych przy pomocy zwykłego sznurka po nowoczesne drony wyposażone w kamery. Festiwal połączony będzie z licznymi atrakcjami dla małych i dużych.

 


FROZEN STRAWBERRY DAIQUIRI

W wersji regularnej i XXL. Na bazie rumu lub virgin…
Prawdopodobnie największy drink truskawkowy w Polsce!
Od 3 czerwca zapraszamy na orzeźwiający Frozen Strawberry Daiquiri.