Wydarzenia

Sezon szparagowy rozpoczęty!
W naszym specjalnym menu znajdziecie:

Mix szparagów (100 g)/ jajko/ brioche/ sos béarnaise

Zupa krem z białych szparagów z czerwonym curry/krewetki/ zielone szparagi

Stek wołowy / kaczka / ossobuco z dodatkami: szparagi zielone/ sos béarnaise/ młode ziemniaki

Sandacz / dorada / piotrosz z dodatkami: szparagi białe/ sos holenderski/ młode ziemniaki

Biała czekolada/ wegański sorbet z polskich truskawek/chutney szparagowo-imbirowy


Nowy sezon! Nowe menu!

Startujemy w piątek, 12 kwietnia.

 

 


SEZON 2018

 NOWE GRZYBOWE MENU!

Szef Kuchni Restauracji Yacht Club zaprasza na nowe menu, w którym głównym tematem są jesienne grzyby.

Czarne kurki, borowiki, boczniaki mikołajkowe… Grzyby te stały się inspiracją do stworzenia niezwykłego nowego sezonowego menu sięgającego po smaki kuchni z różnych części świata.
Przyjdźcie i skosztujcie wspaniałych aromatycznych potraw pachnących lasem...


SEZON SZPARAGOWY: START!

18 maja rozpoczynamy sezon szparagowy!
Szef Kuchni poleca specjalne menu:

przystawka:
szparagi/ panierowane jajko/ kaszanka boudin noir/szalotka balsamico/ truskawki

zupa:
krem z białych szparagów/ diablotka/ mule/ szalotka/ ser dojrzewający w płatkach kwiatów polnych

dania główne:
szparagi/ mostek wołowy w czerwonym winie i kawie/ chiche z czosnkiem niedźwiedzim/ młoda marchew/ palony por

deser:
Petit four/ czekoladowa trufla z serem roquefort/mus orzechowy/ makaroniki/ sorbet rabarbarowy